Mitä opin bloggaamisesta verkkosuunnittelun kurssilla? Ainakin sen, että blogiin on kirjoitettava säännöllisesti ja mielenkiintoisesti. Blogin kirjoitustyylin on pysyttävä samana. Postauksien tulee olla tarpeeksi lyhyitä, helppolukuisia ja lukijaystävällisiä. Pitää olla asiaa eikä haittaa, jos on hauska. Blogin kommentteihin on vastattava ja keskustelua käytävä. Muiden blogipostauksia on kommentoitava. Kun bloggaamisen lopettaa, se täytyy ilmoittaa lukijoille.

En tiedä, olenko noudattanut muita teoriassa oppimiani asioita, mutta ainakaan en ole keskustellut tarpeeksi. En ole vastannut kaikkiin saamiini kommentteihin. En ole kommentoinut muiden blogeja jatkuvasti. Olen huomannut, että onnistunut bloggaaminen vaatii keskittymistä ja erittäin paljon aikaa. Muuten oma blogi hukkuu muiden blogien joukkoon, eikä kukaan jaksa lukea sitä. Siis jos kukaan edes löytää sitä, kun se muiden blogien kommentoiminen on unohtunut.

Noudatan kuitenkin viimeistä käskyä ja ilmoitan, että verkkosuunnittelun kurssi päättyi ja samalla tämä blogi päättyy tähän.

Kiitos hei.